Ta pauser

En viktig del av pluggandet är att låta dig själv ta pauser när du kört på ett tag, för att sedan kunna fortsätta. Detta kan vara bra att strukturera upp på något sätt. Exempelvis att du kör intervaller där du jobbar 30 minuter och sedan tar en kvarts paus, för att sedan fortsätta med ännu en 30 minuters intervall. Dock kanske man inte ska hålla på såhär i fem timmar, utan istället kan du planera ut studierna över flera dagar. För vissa kan det vara skönare att köra allt på en gång, och kanske göra klart hela uppgiften på fyra timmar, istället för att sprida ut en timme per dag under fyra dagars tid. Det viktigaste är att du får in pauser och att du hinner återhämta dig från studierna. Annars finns det en stor risk att du kör slut på dig själv och inte orkar återgå till studierna även om det behövs.